Over mij!

Hoi, mijn naam is Rochelle van Leeuwen en ik ben 25 jaar. Ik ben recentelijk afgestudeerd van Wageningen University & Research. Ik kan mezelf dus nu officieel een Animal Scientist (dierwetenschapper) noemen! In deze brede opleiding heb ik al veel diepgaande kennis opgedaan over de anatomie, fysiologische processen en voeding van dieren. Ook ben ik 5 maanden naar de NMBU in Noorwegen geweest om meer vakken over diervoeding te kunnen volgen. Daarbij heb ik ook onderzoek gedaan naar gedragsindicatoren van smakelijkheid bij huisdieren.

Momenteel volg ik de opleiding van Digidog tot voedingsdeskundige voor hond en kat. Ik wilde me verder specialiseren in de voeding voor honden en katten omdat ik vind dat er op het moment veel te veel op de markt is qua voeding, en daarbij zijn de etiketten op honden- en kattenvoer ook vaak niet erg makkelijk te lezen. Het is dus erg moeilijk voor honden- en kattenbaasjes om de juiste voeding te vinden voor zowel huisdier als  baasje!

Ik heb het daarom mijn missie gemaakt om huisdierenbaasjes te helpen om voedingskeuzes te maken die bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van hun huisdier, vanuit mijn wetenschappelijke kennis over voedingsstoffen en diëtiek.

Mijn interesse voor voeding is begonnen met onze familiehond Fendra, een Berner Sennen die 10.5 jaar oud heeft mogen worden ondanks het medische geschiedenis! 

Een aantal jaar geleden kwamen wij erachter dat zij voor meerdere dierlijke eiwitten, granen, rijst, aardappel en nog meer voedingsstoffen intolerant was. We hebben een hele weg afgelegd door middel van een eliminatiedieet om de juiste voeding voor haar te vinden. 

Fendra's grootste hobby was snacken en gelukkig hebben wij genoeg voor haar gevonden om te snacken! Haar absolute favoriet waren de eland burgers!!!

Minty is een Engelse Cocker Spaniël van nu 9 maanden. Nadat ik terug kwam van mijn avontuur in Noorwegen, werd het tijd voor nieuwe toekomstplannen, zoals mijn opleiding bij Digidog, een parttime baan in een dierenspeciaalzaak om nog meer kennis op te doen en weer thuis gaan wonen. Hierdoor was het mogelijk om mijn grote droom uit te laten komen en dat was dus een Cocker Spaniël pup!

Zodra Minty in mijn leven kwam heb ik direct al mijn kennis over voeding en gezonde snacks in de praktijk gebracht. Trainen deden we alleen met gezonde en 100% natuurlijke trainers. Minty heeft ontzettend veel energie en om daarin een goede balans te krijgen had zij vaak een rust momentje nodig waarin zij op een iets hardere snack mocht kauwen, vooral tijdens het wisselen was dit echt een uitkomst!

Minty's favorieten zijn runderkophuid en scholsticks! 

Legend is een grote, rode kater van 4 jaar oud, met een eigen willetje. Hij is een kruising tussen een Europese- en Britse Korthaar. 

Ik wilde al 18 jaar lang een rode kater, maar mijn vader had niks met katten en die wilde er dus geen een in huis hebben. Vier jaar geleden op mijn 21ste verjaardag kreeg ik het verjaardagscadeau dat ik nooit verwacht, want op de tv verschenen de foto's van een toen 5 weken oude Legend! Drie weken later mocht ik hem ophalen en sindsdien zijn wij onafscheidelijk. Zo is hij bij mij geweest gedurende mijn hele studie in Wageningen en reisde hij zelfs met mij op en neer naar het studentenhuis in Ede. 

Legend is gek op speeltjes met catnip, kalkoen filets en gevriesdroogde snacks!